364 poze   84308 vizite

HRANIREA PORUMBEILOR DE CONCURS

Ca si oamenii, porumbeii au nevoie sa fie bine hraniti pentru a creste in buna forma fizica. Hrana potrivita este vitala pentru ei pentru a mentine un nivel energetic optim pe parcursul intregii zile, cu atat mai mult daca sunt implicati frecvent in concursuri.


Dieta stricta


Porumbeii de concurs au o dieta stricta, care contine in principal graunte, grit si apa. Porumbeii salbatici mananca frimituri si resturi de mancare, dar acestia nu au nicio legatura cu porumbeii de curse. Daca doriti sa cresteti porumbei de curse de inalta calitate, atunci trebuie sa le oferiti hrana proaspata, curata si de cea mai buna calitate.
Grauntele care sunt murdare vor afecta treptat performanta porumbeilor in timpul concursurilor, deoarece toxinele prezente in aceste graunte vor cauza boli care vor conduce la performante proaste in timpul concursurilor.

Gritul este si acesta esential pentru dieta porumbelului de curse. Grauntele mixte sunt o sursa perfecta de energie si proteine, dar au continut scazut de vitamine si minerale care sunt necesare pentru cresterea unor porumbei de calibru. Griturile, pe de alta parte, ofera porumbeilor o cantitate suficienta de sare, calciu si minerale de care au nevoie.


Vitamine pentru extra energie


Porumbei de concurs pot supravietui numai cu graunte si grit, dar daca sunt utilizati in mod frecvent in concursuri, atunci este nevoie sa fie hraniti cu o mancare ce contine vitamine suplimentare. Fara vitamine, este posibil ca porumbelul de concurs sa nu fie capabil sa reziste presiunii concursurilor si competitiei.


Suplimentele de vitamine trebuie sa fie date alaturi de mancare si apa pentru a imbunatati nivelul de sanatate al porumbelului. Nu toate vitaminele, mineralele si micronutrientii sunt prezenti in graunte.

De aceea acestea trebuie administrate porumbeilor in alta forma. Unii crescatori dau spanac si grituri din scoici, dar acestea nu sunt suficiente pentru a atinge necesarul nutritional al porumbeilor de curse. Acum crescatorii adauga vitamine in apa o data sau de doua ori pe saptamana pentru extra energie.


Practici de hranire in timpul sezonului competitional


Hrana, si dozarea acesteia, este cel mai important lucru in timpul sezonului competitional. Cheia nu este numai oferirea hranei necesare, ci mai ales cum este administrata hrana pe parcursul unei zile.
In primul rand, este necesar ca porumbelul sa aiba un intestin sanatos. Daca exista boli intestinale, nutrientii care se gasesc in grauntele de calitate nu vor fi asimilati in intregime. Implicit nici energia si proteinele din acesti nutrienti nu vor fi asimilate in intregime de porumbel.
Trebuie preparat si un amestec sanatos de graunte. Folositi cel putin opt tipuri diferite de graunte pentru a obtine un bun echilibru de proteine. Acestea vor fi "combustibilul" care va conduce in final porumbelul catre succes.
Aveti grija totusi la hranirea excesiva a porumbeilor. Excesul de energie va fi stocat in corpul porumbelului ca si grasime, ingreunand porumbelul si incetinindu-i ritmul de zbor. Totodata, hranirea insuficienta inseamna ca oferiti porumbeilor hrana cu valori energetice scazute care vor conduce la consumarea rezervelor energetice din muschii porumbelului.


Pentru a evita hranirea excesiva sau insuficienta a porumbeilor, oferiti-le doar cantitatea de hrana pe care o pot manca in 10 minute. Daca lasa bucati din mancare, inseamna ca deja ii hraniti prea mult.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.